Mooi zijn en zich goed voelen krijgen in onze maatschappij steeds meer aandacht. Niet alleen dames maar ook heren besteden vandaag veel aandacht aan uiterlijk en lichaamsverzorging. Vandaar dat deze sector een ruime tewerkstellingskans biedt voor afgestudeerden in de richting Schoonheidsverzorging.

Je leert de vaardigheden en technieken voor het beroep van schoonheidsspecialist(e) vanaf 13 jaar. In de praktijklessen maak je kennis met handverzorging, gelaatsverzorging, voetverzorging, make-up en aspecten van haarverzorging. Vanaf het 5de jaar Schoonheidsverzorging wordt de basiskennis verder uitgediept en op klanten toegepast.

De theoretische ondersteuning van praktijkvakken komt ruim aan bod in de lessen Toegepaste Biologie en Chemie. Vakken als Plastische opvoeding en expressie ondersteunen en stimuleren de creativiteit. Daarnaast zorgen het talenpakket en de wetenschappen voor een brede theoretische basis.

Je bereidt je voor op een dienstverlenend beroep waarbij je mensen zal verzorgen. Uiteraard moet je graag en vlot met mensen kunnen omgaan. Daarbij gebruik je een correcte taal. In de lessen praktijk en theorie wordt aan die sociale en communicatieve vaardigheden een aanzienlijk deel van de aandacht besteed.

Na het 6de jaar Schoonheidsverzorging kan je kiezen voor:
  • Een zevende specialisatiejaren in het studiegebied Lichaamsverzorging
  • Bacheloropleidingen zoals ergotherapie, kinesitherapie, kleuteronderwijs, lager onderwijs, optiek en optometrie, orthopedie, podologie, haarzorg en schoonheidsverzorging

Leerlingen kunnen na het 6de jaar Schoonheidszorg tewerkgesteld worden in schoonheidscentra, farmaceutische en cosmeticabedrijven, kuurcentra, verzorgingsinstellingen of in parfumerieën als medewerker of gerant(e). Men kan ook terecht in bedrijven als demonstrateur, verkoper, vertegenwoordiger of men kan als zelfstandig schoonheidsspecialist(e) aan de slag.