home
Ben je commercieel ingesteld en werk je graag als verko(o)p(st)er en je verkiest praktijk boven theorie dan is deze richting echt iets voor jou.
Het is belangrijk dat je een grote creativiteit bezit en interesse hebt voor een commerciële en administratieve vorming.

In de studierichting Verkoop krijg je vanaf het 5de jaar een brede vorming aangeboden. Naast het talenpakket krijg je echte verkoopsvakken en boekhouding. Je oefent een vlotte administratie van de winkelvoorraad en een klantgerichte houding in. In de informaticalessen werk je met professionele toepassingspakketten o.a. met betrekking tot winkeladministratie, lay-out en promotie.

Je leert hoe je klanten moet benaderen en je traint een aantal verkoopstechnieken. Informatica wordt geïntegreerd binnen de winkeladministratie en e-commerce. Je leert commerciële presentaties maken in winkels en showrooms. In het 6de jaar doe je praktijstages in winkels, groothandelaars, firma’s…
Tijdens deze stages kan je je omgang met mensen, je talenkennis en je theoretische kennis toetsen aan de werkelijkheid.

Na je opleiding in de studierichting verkoop vind je werk als verkoopster, administratief bediende of etalagist(e). Het meest logisch is dat je kiest voor een zevende specialisatiejaar Winkelbeheer en etalage zodat je ook je eigen zaak kunt opstarten of verder studeren in het hoger onderwijs.