home
Zoek je een praktische vorming en heb je interesse in de bouw (domotica), in huishoudelijke of industriële toepassingen, apparaten en computersturingen, dan is deze studierichting iets voor jou..

Indien je uit het 2de jaar Metaal - Elektriciteit komt dan behoor je tot de grootste keuzegroep. Alle andere leerlingen uit één of andere basisoptie zijn ook welkom.

Je leert een aantal basisvaardigheden en technieken op het vlak van basisschakelingen en aansluitingen in alle mogelijke  elektrische installaties en toepassingen. Je eigen werk planmatig aanpakken en evalueren wordt je stapsgewijs bijgebracht.

Het hoofdaccent ligt bij de praktische vakken. In die praktijkvakken komen via ervaringsgericht en praktisch werken heel wat facetten aan bod. Het plaatsen van elektrische installaties in woningen met verlichting, stopcontacten en verdeelkasten staat op het programma. In deze richting doen wij vooral beroep op jouw praktisch (plannings-)'denken'. De technische vakken zijn ondersteunend en beklemtonen het toepassingsaspect .

Je logische vervolgopleiding is het 7de jaar Industriële Elektriciteit, waarbij je met een projectmatige aanpak een bredere opleiding krijgt via specialisaties in automatisering en PLC-sturingen.